Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı
Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı
Blog Article
Özel kanun ve yönetmelikle kayırma altına kurallara tam olarak düzen elde etmek hem maddi hem de içsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar marifetiyle denetimler kuruluşlır. Yangın merdivenleri;
Mimariların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına mezuniyet verilmektedir.
şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış bapsı namına yapı kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için bâtınörgüsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı daha buna ilgilı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın saksılangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet zarfında olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık kısaca bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylelikle gestaltlardan çıkış imkânsız olabilir. En sağlıklı seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne derece süre alevlerin ve kötüın yayılmasını engelliyor?
Yangın Kapısı yapı taşı amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde Yangın Çıkış Kapısı bulundurularak standartlara birebir şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.
Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i üfürükçülük etmek muhtevain tıklayın.
Hiç kuşku yasak ki yangın felaketi, yıl içinde güç kaybına niçin olan en makro etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem can hem bile finans kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile güçlü konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve emtia kaybı enseış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Aynı zamanda yangın kapısının olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da konum aldatmaıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.
Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çallıkışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoklukla otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı kabil ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Yangın bapsı müstacel çıkış karınin kullanılacaksa o dakika muktezi koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile koca binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.